Fransızların çok eskiden beri bilip sevdikleri, bizimse geçtiğimiz yıllar içinde tanıyıp sevdiğimiz zarif,kibar,lezzetli,rengarenk,kahve yanı muhabbetlere çok iyi arkadaşlık eden,lezzetiyle kahveyi ve kahve severlere mutlu anlar yaşatır tek bir ısırığıyla bu minik bademburgercik.Macaron; İtalyanca iyi ve ince hamur anlamına gelen maccheronedan gelmektedir.8.yy'da FRANSA'nın Nancy şehrinde bu yıllarda yapıldığına dair köken izleri bulunmuş...Kim bulduysa ne iyi yapmış efendim..Günümüzde yiyiyoruz,satıyoruz,allayıp pullayıp alıcısı ile buluşturuyoruz..Getirenden,götürenden,tarifinin şekil almasında emeği geçen herkese dua etmek lazım..Fransızlarda Medici ailesine katılan gelin hanım tarafından fransız patsry mutfağına girmiş ve daha sonraki yıllarda rahibelerle tarif yayılmış,bu rahibelere çok şey borçluyuz galiba..Aynı şekilde; kakao içiceğinide bu hanımlar yaymış..Ruhları şad olsun bakın bugün çikolata ve macaronu bu hanımlar sayesinde yiyoruz..Daha sonrada;Louist Ernest Laduree 'nin 1862 yılında royal caddesinde 16 numarada bir fırın açmasıyla başlar ancak fırında çıkan bir yangın sonrası pastaneye dönüştürülür.Makaronlar ise 20.yüzyılda ailenin uzaktan kuzeni olan Pierre Desfontaines kardeş ortaya çıkarır yeniden...form kazandırarak ,Laduree'nin başarılı reklam çalışmalarıyla popüleritesi dünya ülkelerine ulaşmış sevgili macaronun..Yani macaron ve Laduree dendiğinde Paris akla gelmesi ne hoş...Çok akıllıca işlenmiş bir proje...Anna Sui'yi unutmamak gerekiyor,çok başarılı bir dizayn yapmış tepeden,tırnağa.Elegantlık yüklemiş renkleriyle atmosfere,mağazalarına,kutularına.....Paketinden,atmosferine,mağazalarının ve cafelerinin dekoruna kadar bu başarının boşuna olmadığını hemen farkediyorsunuz..Ladurkapısında boşuna kuyruk olmuyor.Gidip görmeseniz bile şayet birgün bu isme ait bir macaron hediye paketi alırsanız,zerafeti ve kaliteyi anlamanıza yetiyor..Türkiye'dede bu işi DİVAN Pastaneleri aynı tad ve lezzette yapıyor.Divan Pastanesi'nin makaronlarını Laduree'de çalışmış makaron ustası yapıyor ve lezzet burdan geliyor...Dünyanın en kaliteli bademlerinin Türkiye'de olduğunu söylüyor bu ünlü usta...O farketmiş taaaaa gelip Fransalardan biz hale ahhhhhhhhh......ahhhhh...neyse....
İstanbul'un belli başlı pastaneleri ürün çeşitleri arasına makaronu çoktan aldılar bile. Oysa bir zamanlar bu rengarenk, pofuduk kurabiyeleri sadece Paris'e gidenler yakınlarına hediye olarak getirirlerdi. Aslında pastane vitrinlerindeki doğallığı ilk bakışta belli olan meyveli tartların yanında bu pastel renkli, 'pop kurabiye' oldukça yapay görünümlüdür. Hatta pembe, yeşil, sarı renkleriyle gözü okşayan makaronların çocuklar için yapılmış olduğunu bile düşünebilirsiniz. Ancak başarılı bir örneğini tattığınızda, gerek tadı, gerekse dişlerinizin arasındaki dokusuyla, yaş ve cinsiyet ayrımı gözetmeksizin, hemen herkesi fetheden çok orijinal bir buluş olduğu kesinleşmiş............onaylanmışşşşş....tanınmış......
ÇEŞİDİDE BOLL... LLLLLLL
Makaron tarihinin son önemli ismi ise Pierre Herme 1990'lardan itibaren 'İspahan' adını verdiği, gül yaprakları ile yaptığı rüya gibi makarondan, içine liçi kreması doldurulmuş olanına, taze ahududulusuna kadar o güne dek denenmemiş malzemeleri ustaca kullanarak makaron dünyasına yeni bir boyut getirdi. Bugün Paris'te hemen her önemli pastane farklı makaronlarıyla rakiplerini geçme yarışı içinde. Nitekim, LadureePastanesi her gün 17 renk ve lezzet sunarken, Lendaha klasik bir yaklaşım ile çeşitlerini beş ile sınırlıyor, ancak koyu kahverengindeki çikolatalı makaronların ortasına fildişi rengi bir krema doldurarak, ilk kez iki renkli bir makarona imza atıyor. Adının hakkını mükemmel biçimde veren muhafazakâr La Maison du Chocolat bile, makaron furyasına uzak kalamıyor ve bir düzine çeşitten oluşan küçük bir kutuyla modaya uyuyor. Ancak egzotik malzemelerle yapılan çeşitlerinin bolluğuna rağmen, hâlâ orijinal, sadece bademle yapılan makaronları tercih eden meraklılar çoğunlukta.
Temel malzeme olarak badem ,yumurta ve şekerden oluşan makaronların içi çeşitli kremalarla doldurulur.Macaron buzdolabında 3-6 derecede saklanarak 10 güne kadar taze şekilde muhafaza edilebiliyor. .Birbirinden lezzetli bu kurabiyeler lezzetleri kadar çeşitli renkleri ve şıklıklarıyla gözlerede hitap etmektedir .Şu anda Paris'te 4 tane Laduree kafesi bulunmakta,ayrıca Tokyo,Londra,Monaco gibi birçok yerdede şubeleri bulunuyor ...
İstanbul'un belli başlı pastaneleri ürün çeşitleri arasına makaronu çoktan aldılar bile. Oysa bir zamanlar bu rengarenk, pofuduk kurabiyeleri sadece Paris'e gidenler yakınlarına hediye olarak getirirlerdi. Aslında pastane vitrinlerindeki doğallığı ilk bakışta belli olan meyveli tartların yanında bu pastel renkli, 'pop kurabiye' oldukça yapay görünümlüdür. Hatta pembe, yeşil, sarı renkleriyle gözü okşayan makaronların çocuklar için yapılmış olduğunu bile düşünebilirsiniz. Ancak başarılı bir örneğini tattığınızda, gerek tadı, gerekse dişlerinizin arasındaki dokusuyla, yaş ve cinsiyet ayrımı gözetmeksizin, hemen herkesi fetheden çok orijinal bir buluş olduğu kesinleşmiş............onaylanmışşşşş....tanınmış......
ÇEŞİDİDE BOLL... LLLLLLL
Makaron tarihinin son önemli ismi ise Pierre Herme 1990'lardan itibaren 'İspahan' adını verdiği, gül yaprakları ile yaptığı rüya gibi makarondan, içine liçi kreması doldurulmuş olanına, taze ahududulusuna kadar o güne dek denenmemiş malzemeleri ustaca kullanarak makaron dünyasına yeni bir boyut getirdi. Bugün Paris'te hemen her önemli pastane farklı makaronlarıyla rakiplerini geçme yarışı içinde. Nitekim, LadureePastanesi her gün 17 renk ve lezzet sunarken, Lendaha klasik bir yaklaşım ile çeşitlerini beş ile sınırlıyor, ancak koyu kahverengindeki çikolatalı makaronların ortasına fildişi rengi bir krema doldurarak, ilk kez iki renkli bir makarona imza atıyor. Adının hakkını mükemmel biçimde veren muhafazakâr La Maison du Chocolat bile, makaron furyasına uzak kalamıyor ve bir düzine çeşitten oluşan küçük bir kutuyla modaya uyuyor. Ancak egzotik malzemelerle yapılan çeşitlerinin bolluğuna rağmen, hâlâ orijinal, sadece bademle yapılan makaronları tercih eden meraklılar çoğunlukta.
Temel malzeme olarak badem ,yumurta ve şekerden oluşan makaronların içi çeşitli kremalarla doldurulur.Macaron buzdolabında 3-6 derecede saklanarak 10 güne kadar taze şekilde muhafaza edilebiliyor. .Birbirinden lezzetli bu kurabiyeler lezzetleri kadar çeşitli renkleri ve şıklıklarıyla gözlerede hitap etmektedir .Şu anda Paris'te 4 tane Laduree kafesi bulunmakta,ayrıca Tokyo,Londra,Monaco gibi birçok yerdede şubeleri bulunuyor ...
http://pasturkey.blogspot.com/2009/03/maya-uygarligindan-ve-azteklerden-gelen.html
http://pasturkey.blogspot.com/2009/10/ufleme-cam-ordek-basi-baby-shower.html TEKLİ ÜFLEME CAM ÖRDEK BAŞI TEALIGHT LİNK.... http://pasturkey.blogspot.com/2009/10/ufleme-cam-ordek-basi-9x13cm-bebek.html ÜFLEME CAM ÖRDEK BAŞI BADEM ŞEKERİ TAŞIYICI LİNK... ÜFLEME CAM TIRTIL ŞEKER TAŞIYICI.... http://pasturkey.blogspot.com/2009/10/ufleme-cam-bebek-badem-seker-tasiyici.html LİNK.... http://pasturkey.blogspot.com/search/label/BEBEK%20MEVL%C4%B0D%20VE%20D%C4%B0%C5%9E%20BU%C4%9EDAYI%20ORGAN%C4%B0ZASYONU BEBEK MEVLÜT VE DİŞ BUĞDAYI ORGANİZASYON LİNK... ÜRDEK BAŞI İÇİN MİNİMUM SİPARİŞ 50 ADETTİR... NUMUNE MİNİMUM SİPARİŞ 25 ADETTİR... İLETİŞİM ADRESİM pasturkey@gmail.com http://pasturkey.blogspot.com/search/label/BEBEK%20%C5%9EEKERLER%C4%B0ÖZELÖZEL TASARIM BEBEK ŞEKERLERİ... http://pasturkey.blogspot.com/search/label/DEKORAT%C4%B0F%20%20%C3%96ZEL%20YAPIM%20%C3%87%C4%B0KOLATALARBUTİKBUTİK ÇİKOLATALAR.... http://pasturkey.blogspot.com/2009/10/ozel-kumastan-dikim-bebek-elbise-tulum.htmlÖZELÖZEL DİKİM VE TASARIM BEBEK ŞEKERLERİ... http://pasturkey.blogspot.com/search/label/N%C4%B0%C5%9EAN%20VE%20S%C3%96Z%20%20%C3%9CR%C3%9CNLER%C4%B0