9 Nisan 2009 Perşembe

CAPUCCINO VE LATTE KAHVE NASIL HAZIRLANIR VE BURDAKİ SÜSLEME TEKNİĞİ NASIL PASTA SÜSLEMEYE ADAPTE EDİLİR

Dünyada en çok içilen iki kahve; Cappucino ve Latte.Kahve severlerin ilk sıradaki favori kahve tercifleri.Bu kahveleri bu kadar popüler olmasının ve tercif edilmesinin sebebi sütün kahveye oynadığı oyundan kaynaklanıyor.Latte’nin sırrı sütle yapılan ilk kahve olması, Cappucino’nunki ise kahvecilerin sütü köpürtmeyi başarmasında yatıyor.Yapımları çok kolay aslında.Kahve fincanına çekilen espressonun üzerine sıcak süt ve köpük ilave ediliyor sütlü kahveniz hazır.Latte ile Cappucino arasındaki fark ise kremada yatıyor. Cappucino daha yoğun süt köpüğü, Latte ise bol süt ve ince bir katman oluşacak kadar eklenen süt köpüğü ile yapılır.İkiside pek fazla içtiğim ve tercih ettiğim kahvede değil ayrıca.Ancak Türk kahvesi seçeneğim olmadığında mecburiyetten içiyorum.Buda zaten Türkiye sınırları içinde olmuyor,sınırlar dışındada sek Espresso ile kafein krizimi gidermeye çalışıyorum.Bu süt kreması ile yaptıkları kahve sanatı beni daha çok enterese ediyor.Bu videonun konmasındaki sebebi iştikalinin nedeni; çikolatalı pay ve çikolatalı cheesecake,bol çikolatalı pasta ve kek,browni vs.. yaptığımda çikolatalı,kremalı ganaj hazırladığımda burdaki tekniği uyguluyorum.Burdaki sütlükrema yerine ben fildişi ,sütlü yada bitter ganajla yapıyorum burdaki atraksiyonu.DESEN ÇALIŞACAĞINIZ GANAJI TORBADA SIKIN ..DAHA KOLAY VE HATASIZ ÇALIŞIRSANIZ,DESENİ BOZMADAN..YAZI DAHA DA KOLAY.TEK PÜFFF..PAY,TURTA,CHEESECAKE TABANINA HANGİ GANAJI KULLANDIYSANIZ BİRAZ BEKLEYİN,AZ SOĞUSUN VE KENDİNE GELSİN.DESEN GANAJINI BU AŞAMADAN SONRA KULLANIRSANIZ İYİ OLUR,DESENİNİZ NET ÇIKAR..