HOMEMADE FRESH CHEESE=Çok kolay sadece süt ve sirke ve tuz.Şöyle verebilirim tarifi 1 litre süt(videoda KEÇİ SÜTÜ kullanılmış),2 çorba kaşığı sirke,1 çay kaşığından biraz fazla ince çekilmiş deniz tuzu yada nornal tuz.Tadarak ayarlayın tuzunu.Yada hiç tuzsuz ama çok fazla saklayamazsınız,kaymak gibi 2,3 günde tüketilmeli.Deneyin memnun kalacaksınız pazar sabahları için kızarmış ekmek üzerinde ev halkına değişik bir tat olur.Hem de sizin ellerinizle yaptığınız taze peyniriniz.Köy sütüyle tadına doyulmuyor.Bu peynir poğoçaların içindede çok lezzetli.Süzdüğünüz peynir suyunu dökmeyin ekmek ve açma börek yaparken kullanın ve ekmeğin ne kadar lezzetli olduğunu farkedeceksiniz.Birde süt kaynama aşamasındayken videodaki gibi marketlerde satılan kefiride dökebilirsiniz 1 pet şişe küçük boy.O zaman sirke kullanmıyorsunuz.Yani yabancıların Buttermilkine altarnetif malzeme.Kefiri çok kullanıyorum mutfaktaki her hamur işinde.Poğoça nefis oluyor.Her şey bir kenara çok sağlıklı ama malesef çocuklara zor tükettiriyoruz.Çorbalarına ve poğoçalarına katarak yedirebiliriz.Mutlu pazarlar...SIRADA EVDE TEREYAĞ YAPIMI VAR